Daca ai ajuns aici, cel mai probabil ai deja sau vrei sa iti cresti in curand o barba. Desi intr-o astfel de situatie poate parea contra-intuitiv sa o tunzi, aceasta este cea mai buna varianta pentru a obtine inca de la inceput o forma potrivita, fara "etape intermediare" in care tot ce ti-ai dori este sa nu te intalnesti cu vreun cunoscut pe strada.

Acum ca am stabilit ca ai nevoie de un tuns, cel mai probabil vei avea nevoie sa ajustezi locurile nu tocmai estetice: cele in care nu iti creste par - sau poate iti creste prea mult. Un pic pe obraji, un pic pe gat, depinde de look-ul la care iti doresti sa ajungi. Desi sunt unele lucruri pe care le poti face acasa, in mod ideal ar trebui sa lasi asta in sarcina unui profesionist, care poate identifica rapid ce defecte sa corecteze si ce atuu-uri sa scoata in evidenta. 

a3312ff7104d190e6be39d659d71cce7.jpg

E ok: Sa renunti la conturul extrem de liniar si corect.
Alege in schimb varianta ceva mai naturala, care urmeaza linia cresterii firului tau de par. Un contur potrivit se poate realiza cu un aparat de barbierit profesional, setat corect.

Nu e ok: Sa te napustesti asupra firelor de par crescute sub piele ca si cand singura ta scapare ar fi sa le scoti cat mai repede de acolo.
Impuritatile de pe unghiile tale pot provoca o mica infectie care incetineste vindecarea si in plus contribuie la cicatrizarea inestetica si persistenta in timp. Daca te confrunti cu problema asta, pune un prosop cald pe fata, dezinfecteaza cu putin alcool sanitar si foloseste o penseta pentru a extrage firul de sub piele.

Daca vrei o barba mai lunga

Nu e ok: Sa iti tunzi foarte scurt - sau mai rau, sa iti razi parul de pe gat.
Cateodata, barbatii merg atat de departe incat isi rad parul pana aproape de barbie, avand cumva impresia ca acest truc le subliniaza trasaturile, facandu-le sa para mai ascutite. Nimic mai gresit. Un astfel de "truc" nu face altceva decat sa creeze senzatia unei barbii duble.

E ok: Sa folosesti masina de tuns (sau sa lasi un profesionist sa o faca).
Exista cativa pasi esentiali in proces:

1. Incalzirea - Foloseste pasul 3 pe intreaga suprafata a barbii.

2. Curatarea - In special in zona gatului. Schimba pasul la 1 si curata dinspre marul lui Adam pana la 4 cm sub barbie.

a01e37391e382f8c8f85bedc43f3d3d6.jpg

3. Fade - Schimba pasul pe 2 si foloseste-l pe cei 4 cm de sub barbie, finisand astfel incat sa obtii 3 zone de lungime fata de o singura zona, asa cum aveai initial.

4. Indeparteaza firele in plus. 
Indeparteaza accesoriul (alege pasul 0) si curata zona de sub marul lui Adam sau din jur.


Acum ca am aflat bazele cresterii barbii, urmeaza sa ne exploram si miturile legate de cele mai bine-pazite secrete pentru a o barba perfecta. 

Programeaza-te online sau la 0720176241 si obtine barba perfecta pentru tine, doar la Foarfeca si Briciul!

1 Comment